Het doel van yoga is evenwicht en balans in je leven te brengen, waardoor je je lichamelijk en geestelijk vitaal voelt. Je kunt yoga zien als een manier om lichter in het leven te staan, waardoor je beter in staat bent om evenwicht te vinden en in balans te komen. De oefeningen helpen je hierbij.

Yoga voor volwassenen

Er bestaan vele varianten in yoga. Bij In Mind & Body doen we o.a. aan Hatha yoga. Bij Hatha yoga doe je fysieke oefeningen in combinatie met ademhalingstechnieken, die erop gericht zijn geest en lichaam te leren beheersen. De uiterlijke en innerlijke beweging zijn in harmonie met elkaar en geheel prestatieloos. Voor wie wil is er na afloop van de lessen de mogelijkheid om met een kop thee na te praten.

Op woensdagavond tussen 20:15 uur en 21:30 uur is er yoga voor volwassenen, waarbij de zaal om 20:00 uur open is. Op donderdagochtend tussen 10:00 uur en 11:15 uur ook yoga voor volwassenen les, de zaal is dan open vanaf 9:45 uur.

Laatstgenoemde les (op donderdagochtend) is rustiger in aantal deelnemers en we werken daar meer met de grote gym/yoga ballen. In de kinderschoolvakanties vervalt de les op donderdagochtend (zie ook Agenda).


Yoga voor kinderen

Voor kinderen worden de lessen speelser aangeboden, met verschillende materialen of speelse methodieken en waar vooral plezier, ontdekken en bewegen binnen eigen grenzen, kennen en kunnen voorop staan. In het jaar lopen we ook de seizoen van het jaar af en de feestelijke activiteiten die daar bij horen.

Belangrijk is dat kinderen weer meer vertrouwen in hun lichaam kunnen krijgen en vandaar uit zichzelf kunnen bewegen in onze maatschappij.

Op donderdagmiddag na schooltijd wordt er tussen 15:30 uur en 16:15 uur yoga voor kinderen tussen 4 en 9 jaar gegeven. De zaal is open vanaf 15:15 uur (ingang aan de zijkant van het pand). Kinderen die al 10 of ouder zijn kunnen instromen in de yogales voor tieners. In de kinderschoolvakanties worden er geen lessen gegeven.

HAR27687

Yoga voor tieners

Een periode van je leven waarin het lichaam ook veel van je vraagt, drukte van school en in je lijf gebeurt er ook van alles. Een mooie en leuke manier om met het volwassen lijf in wording, wat meer rust te gunnen en beter bij je zelf te kunnen blijven. Op woensdagavond is er een uurtje yoga voor tieners, voor zowel jongens als meisjes.

De zaal is open vanaf 18.45h. Beweging en ontspanning wisselen elkaar af, met name eigen lichaamsbesef maakt bewustwording, wat maakt dat tieners meer solide in hun schoenen staan. Tijdens schoolvakanties zijn er geen lessen.

Yoga voor tieners