Het doel van yoga is evenwicht en balans in je leven te brengen, waardoor je je lichamelijk en geestelijk vitaal voelt. Je kunt yoga zien als een manier om lichter in het leven te staan, waardoor je beter in staat bent om evenwicht te vinden en in balans te komen. De oefeningen helpen je hierbij.

Hatha Yoga voor volwassenen

Er bestaan vele varianten in yoga. Bij In Mind & Body doen we o.a. aan Hatha yoga. Bij Hatha yoga doe je fysieke oefeningen in combinatie met ademhalingstechnieken, die erop gericht zijn geest en lichaam te leren beheersen. De uiterlijke en innerlijke beweging zijn in harmonie met elkaar en geheel prestatieloos. Voor wie wil is er na afloop van de lessen de mogelijkheid om met een kop thee na te praten.

Op woensdagavond tussen 20:15 uur en 21:30 uur is er yoga voor volwassenen, waarbij de zaal om 20:00 uur open is. Op donderdagochtend tussen 10:00 uur en 11:15 uur ook yoga voor volwassenen les, de zaal is dan open vanaf 9:45 uur.

Laatstgenoemde les (op donderdagochtend) is rustiger in aantal deelnemers en we werken daar meer met de grote gym/yoga ballen. In de kinderschoolvakanties vervalt de les op donderdagochtend (zie ook Agenda).

 

Power Yoga voor volwassenen

Ashtanga vinyasa yoga, ook wel vinyasa yoga, is een soort yoga die raakvlakken heeft met hatha yoga en die voornamelijk bestaat uit yoga series. Het woord Power geeft het al aan, dit is een steviger, actieve vorm van Yoga.

Het verschil met de hatha yoga, is dat hatha yoga meer statische houdingen (asana’s) gebruikt. Power yoga verbind asana’s aan elkaar zodat er een meer vloeiende vorm ontstaat.

Deze vorm van yoga geven we op dinsdagavond van 18:30 tot 19:30 uur en op donderdagochtend van 9:00 tot 10:00 uur.

Voor meer informatie over de Power Yoga lessen : info@good-vibez.nl

 

Yoga voor kinderen

Voor kinderen worden de lessen speelser aangeboden, met verschillende materialen of speelse methodieken en waar vooral plezier, ontdekken en bewegen binnen eigen grenzen, kennen en kunnen voorop staan. In het jaar lopen we ook de seizoen van het jaar af en de feestelijke activiteiten die daar bij horen.

Belangrijk is dat kinderen weer meer vertrouwen in hun lichaam kunnen krijgen en vandaar uit zichzelf kunnen bewegen in onze maatschappij.

Op donderdagmiddag na schooltijd wordt er tussen 15:30 uur en 16:15 uur yoga voor kinderen tussen 4 en 9 jaar gegeven. De zaal is open vanaf 15:15 uur (ingang aan de zijkant van het pand). Kinderen die al 10 of ouder zijn kunnen instromen in de yogales voor tieners. In de kinderschoolvakanties worden er geen lessen gegeven.

HAR27687

Yoga voor tieners

Een periode van je leven waarin het lichaam ook veel van je vraagt, drukte van school en in je lijf gebeurt er ook van alles. Een mooie en leuke manier om met het volwassen lijf in wording, wat meer rust te gunnen en beter bij je zelf te kunnen blijven. Op woensdagavond is er een uurtje yoga voor tieners, voor zowel jongens als meisjes.

De zaal is open vanaf 18.45h. Beweging en ontspanning wisselen elkaar af, met name eigen lichaamsbesef maakt bewustwording, wat maakt dat tieners meer solide in hun schoenen staan. Tijdens schoolvakanties zijn er geen lessen.

Yoga voor tieners

Algemene voorwaarden

 • Lessen gaan door bij 5 of meer deelnemers
 • Tijdens de schoolvakanties vervallen de lessen

Over de docenten

 

Marion Bertels

Marion Bertels (Hatha Yoga)
E: marionbertels@hotmail.com
T: 06 – 48 46 59 02

Van oorsprong komend uit de farmacie, waar mens-lichaam en ziektebeeld me erg aanspraken. Al snel was de interesse er om verder te kijken dan alleen het ziektebeeld, maar wat de mens letterlijk en figuurlijk en natuurlijk beweegt, of juist niet laat bewegen.

Uit liefde voor de natuur en beweging en ‘de hele mens’ ben ik o.a. voetreflextherapie, yoga en diverse coachingsopleidingen gaan volgen. Waar ik gelukkig nu inmiddels wat jaren aan zwangeren, kinderen en volwassenen les mag geven.

In de praktijk ben ik werkzaam als (trauma -EMDR) coach en voetreflextherapeut.

De uitdaging voor mij is om elke keer weer grenzen voor de ander en mezelf te mogen ontmoeten in de lessen, zonder oordeel, geen dag of moment is hetzelfde, dan blijft het boeiend.

Marion geeft sinds eind 2014 Yoga-lessen bij onze stichting. Mocht je geïnteresseerd geraakt zijn en wil je meedoen, dan kun je gewoon bij ons langskomen voor een proefles. Mocht je vragen hebben met betrekking tot Yoga, dan kun je contact opnemen met Marion.

 

Stéphanie Stunnenberg (Power Yoga)

In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam bij een zorginstelling die begeleiding biedt aan mensen met een psychiatrisch ziektebeeld en/of verslaving. Een pittige baan die behoorlijk wat energie kost. Om die reden zocht ik jaren terug naar iets waar ik juist energie van krijg. Zo kwam yoga op mijn pad. Door yoga kreeg ik rust in mijn hoofd en verdwenen mijn rugklachten. Na het volgen van de opleiding tot Ashtanga yogadocent heb ik verschillende jaren les gegeven op sportscholen en diverse yogastudio’s in Leiden en omgeving. Ashtanga is de eerste vorm van yoga die ik geef. Ik kan deze les echter ook ombuigen naar een vinyasa of poweryoga les, maar kan ook zeker een rustige vorm van yoga geven. Steeds wanneer ik voor een groep sta, krijg ik bergen energie. Het geeft me een voldaan en prettig gevoel wanneer mensen mij laten weten dat dankzij yoga beter in hun vel zitten. Naast mijn werk bij een zorginstelling en als yogadocent ben ik ook HSP coach en geef ik stoel- en indiaanse hoofdmassages. Een massages die in relatief kort tijdsbestek veel kan beteken voor mensen. Kortom, ik vind het fijn om iets voor een ander te kunnen betekenen. Om een ander te helpen bij het ervaren van rust en een beter gevoel in haar of zijn lijf.

 

Lestijden Yoga

 • Yoga voor kinderen (5 t/m 9 jaar)
 • donderdag, 15:30 – 16:15 uur (zaal open vanaf 15:15 uur)
 • Yoga voor kinderen (13 t/m 17 jaar)
 • woensdag, 19:00 – 20:00 uur (zaal open vanaf 18:45 uur)
 • Yoga voor volwassenen
 • woensdag, 20:15 – 21:30 uur
 • donderdag, 10:00 – 11:15 uur 1
 • Poweryoga
 • dinsdag, 18:30 – 19:30 uur
 • donderdag, 9:00 – 10:00 uur

 

 1. Met uitzondering van schoolvakanties