De stichting In Mind & Body verzorgt cursussen die de innerlijke rust bevorderen door Mind-Body-coördinatie. Er zijn cursussen voor jong en oud, beginners en gevorderden, man en vrouw. De stichting heeft geen winstoogmerk zodat de kosten laag blijven en iedereen kan meedoen.

In Mind & Body streeft na om cursussen in Oosterse levensstijlen aan te bieden, waarmee ook in de huidige Westerse wereld en de daarbijhorende uitdagingen (bijvoorbeeld stress en fysieke ongemakken) het hoofd boven water gehouden kan worden. Hoewel de cursussen verschillend zijn in intensiteit zal men toch merken dat ieder op zijn eigen wijze de hedendaagse problemen op kan lossen.

Eind 2014 is ‘in Mind & Body’ de officiële nieuwe naam geworden van de voormalige stichting Ki-Zentrum. Daarbij is november 2014 een nieuwe locatie gerealiseerd, waar wij alle vrijheid hebben om meer activiteiten te ontplooien. Aikido en Tai Chi zijn zoals vanouds vertegenwoordigd. Daarbij is Yoga voor het eerst toegevoegd aan onze cursussen.

Oorspronkelijk ontstaan uit Aikidoclub Ridderkerk heeft Stichting Ki-Zentrum zich vanaf het jaar 2000 ingezet om Aikido binnen Ridderkerk op de kaart te zetten. Daarnaast is Tai Chi al jarenlang een groeiende cursus gebleken. In 2014 bleek de logische stap om te verbreden én te verdiepen aangebroken, waamee de weg vrij was voor een volledig nieuw gezicht.